Juhlien teemaksi valittu Sydämen usko kattaa uskonelämän ydinasiat. Ilman sitä ei voida olla otollisia Jumalalle. Tarvitsemme uskoa arjessa kantamaan meitä eteenpäin vaikeuksien keskellä. Uskoen voimme voittaa maailman ja pysyä vahvana loppuun asti. Saakoon uskomme uudistua ja vahvistua juhlillamme.

Sydämellisesti tervetuloa läheltä ja kauempaa? 

Erkki Haapasalo

 

OHJELMA:

PERJANTAI 17.5.

 18.00  ELÄMÄ UUS’ Raamattutunti
  Aimo Helminen

19.30  TÄNÄÄN HÄNEEN USKON *
  I Cantori -kuoron konsertti
  Jorma Katainen

SAPATTI 18.5.

09.30  SYDÄMEN TEOT Raamattutunti
  Kalervo Aromäki

10.30  SYDÄMEN USKO *
Jumalanpalvelus koko seurakuntaperheelle
Raquel Arrais

14.25  ARJEN VARMUUS Raamattutunti
Kai Arasola

15.15  KANAVAT 1

 1. Kasvaminen Kristuksessa Jumalan lapsena, Sandy Smith
 2. Levon Lähteellä, Taneli Pirskanen
 3. Kohtaa ja todista, Joel Saarinen
 4. Armon alla - myös avioliitossa? Ansku Jaakkola
 5. Evankeliointia ja lähetystyötä Ghanassa,
  Aimo Helminen ja nuoret
 6. Vanhemmuuden ABC lasten vanhemmille,
  Clair Sanches-Schutte 
 7. Naisilta naisille - Kutsu, Raquel Arrais
 8. Ikivihreät & Tuoreesti Vehreät, Leena Poikonen & kump.

16.30  KANAVAT 2

 1. Jäännöskansan tuntomerkit, Timo Flink
 2. Usko ja tiede
 3. Hyvä elämä, Kalervo Aromäki
 4. Avoiding pitfalls in reading and interpreting the book of
  Revelation, Ioannis Giantzaklidis (in English)
 5. Kristillisen palvelumallin ja johtajuuden työkalupakki!
  Sami Jalonen
 6. Vanhemmuuden ABC teinien vanhemmille,
  Clair Sanches-Schutte
 7. Naisilta naisille - Vastaus , Raquel Arrais
 8. Ikivihreät & Tuoreesti Vehreät, Leena Poikonen & kump.
 9. Kohtaamisia kadulla, Terhi Turkka, Joel Saarinen

 
18.30  SYDÄMESTÄNI *
  Musiikkijuhla

 20.45  ELÄVÄ USKO
  Todistuskokous
  Markku Heinänen

* Tilaisuudessa kerätään uhrilahja

 

NETTILÄHETYKSET:

Kesäjuhlien ohjelma lähetetään suorana nettistreaminä tällä sivulla ja Media7 Radio ja TV:n sivulla. Ohjelmat ja puheet ovat viiveellä katsottavissa Tallenteet -sivulla ja Media7:n videoarkistossa.

 

PUHUJAVIERAITA:

Raquel Arrais toimii pääkonferenssin naistyön apulaisjaostojohtajana. Hän on työskennellyt aiemmin mm. Etelä-Amerikan osaston naistyön ja lastentyön jaostoissa sekä parinkymmenen vuoden ajan kouluttajana ja hallintotehtävissä Brasiliassa.

Clair Sanches-Schutte toimii Trans-Euroopan osaston lastentyön, perhetyön ja naistyön jaostojohtajana. Hän on työskennellyt aiemmin Hollannin unionissa sihteerinä ja parinkymmenen vuoden ajan naistyön, lastentyön ja teinityön jaostojohtajana.

Sandy Smith työskentelee mm. evankelioivan maallikkotyön hallintotehtävissä, sosiaalityöntekijänä, valmentajana, opettajana sekä liikunnanohjaajana. Hän on kirjailija ja suositun, evankelioivan Bible Made Plain -radio-ohjelman perustaja ja juontaja. Smith on entinen ammattikoripalloilija.

Musiikkivieraita Yhdysvalloista ja Namibiasta 
Tulevilla kesäjuhlilla saamme kuulla hienossa konserttisalissa useiden kuorojen ja ryhmien musiikkiesityksiä, mm. kotimaisia Adventus ja Eleos - kuoroja. Omien kotimaisten muusikkojen lisäksi perjantai-iltana saamme kuulla amerikkalaisen Southern Adventistiyliopiston I Cantori kuoron konsertin (kuoro esiintyy juhlilla vain perjantai-iltana). Viikonlopun aikana kuulemme kotimaisten kuorojen lisäksi myös meille ennestään tuttua Namibialaista Vocal Motion Six – acappella lauluryhmää. Lauantai-ilta huipentuu hengelliseen musiikkijuhlaan.

 

ESITTELYJÄ KANAVISTA

Levon Lähteellä, Taneli Pirskanen
Tänä kiireisenä aikakautena Jeesus kutsuu meitä levähtämään hänessä. Unohtaessaan fyysisen ja hengellisen levon merkityksen ihminen altistuu elämässään stressille. Sen tähden on tärkeää miettiä miten stressi vaikuttaa geeneihimme, masennukseen, aivoihimme, terveyteemme, uskoomme, ja hengellisyyteemm. Siten voimme välttyä stressin vahingollisilta vaikutuksilta ja oppia rentoutumaan Levon Lähteellä. 

Kohtaa ja todista, Joel Saarinen
Etsi ystävä, kulje rinnalla ja johdata Jeesuksen luo. Havaintoesityksiä ja opetusta ihmisten henkilökohtaisesta kohtaamisesta ja todistamisesta sekä erilaisia tapoja avata keskustelu.

Armon alla - myös avioliitossa?
Nainen nalkuttaa, mies vetäytyy - miksi? Naisille ja miehille parisuhteesta.

Evankeliointia ja lähetystyötä Ghanassa
Vuoden 2012 lopulla kahdeksan nuorta aikuista lähti pastori Aimo Helmisen kanssa puhujiksi adventtikirkon Share Him - lähetysjärjestön organisoimalle kolmen viikon lähetymatkalle Ghanan Techimaniin. Kukin osallistuja piti kokoussarjan yhteistyössä paikallisen seurakunnan kanssa. Kokoussarjat päättyivät innoittaviin kastejuhliin ja rohkaiseviin kokemuksiin. Nuoret ja Aimo Helminen kertovat matkastaan kuvin ja sanoin.

Vanhemmuuden ABC lasten vanhemmille, Clair Sanches-Schutte
Pienten lasten vanhemmille ideoita kysymyksiä ja vastauksia.

Ikivihreät & Tuoreesti Vehreät
Musiikkipaja.  Lauletaan & soitetaan yhdessä.

Jäännöskansan tuntomerkit, Timo Flink
Jumala on kutsunut esiin historian näyttämölle erityisen kansan edustamaan taivaan arvoja. Ilmestyskirja esittää tämän kansan tuntomerkit. Niitä on kaksitoista. Löydätkö itsesi näistä tuntomerkeistä?

Hyvä elämä
Työpajassa pohditaan elämisen taitojen merkitystä ”hyvään elämään”. Keskustellaan sosiaalisista ja kommunikatiivisisita taidoista, itsestä huolehtimisesta, joksikin tulemisesta ja elämän tarkoituksesta. Elämisen taidot palkitsevat ja antavat rohkeutta kohdata elämän moninaisuus. Hyvä elämä on tietoista ja elämäntaitojen sävyttämää.

Avoiding pitfalls in reading and interpreting the book of Revelation
Discover how to guard yourself from popular and sensational interpretations of the book of Revelation.  Learn how to make the study of the book of Revelation relevant, focused and profitable.

Kristillisen palvelumallin ja johtajuuden työkalupakki!
Sami Jalonen, teologian maisteri, henkilöstön kehittäjä ja kehitysjohtaja, jolla on yli 20-vuoden kokemus valmentamisesta ja viestintäalan tehtävistä. Jalonen kertoo mm.  MLM, GLS, DiSC työkaluista ja henkilökohtaisesta johtajuuspolusta. Ne auttavat yksilöitä, seurakuntia ja organisaatioita palvelemaan paremmin nopeasti muuttuvassa yhteiskunnassa.

Vanhemmuuden ABC teinien vanhemmille, Clair Sanches-Schutte
Teini-ikäisten vanhemmille ideoita kysymyksiä ja vastauksia.

Kohtaamisia kadulla, Terhi Turkka, Joel Saarinen
Tule mukaan Helsingin hektiseen iltapäivään kohtaamaan ihmisiä Vaasanaukiolla klo 16.30 alkaen (Sörnäisten metroaseman aukio/Helsinginkadun ja Vaasankadun risteys). Jalkaudumme sinne missä ihmiset ovat ja kohtaamme heitä heidän ehdoillaan; kuunnellaan, jutellaan, rohkaistaan ja rohkaistutaan. Ohjelmassa myös musiikkia, lyhyitä todistuksia ja pientä tarjoilua. Tule jakamaan uskoa ja toivoa ihmisten arkeen!